Lasă un comentariu

Oglinda doua cai

Oglinda două cai este o foaie de sticlă acoperită cu un strat de metal de doar câteva zeci de atomi grosime, ce reflectă un anumit procentaj din lumina pe ea si transmite restul de cealaltă parte.

Oglinda doua cai este de obicei folosita ca o oglindă aparent normala într-o cameră puternic luminată, avand o cameră mult mai intunecata  de cealaltă parte. Oamenii de pe partea luminată puternic vad propria reflectie ( pare normal ca o oglinda). Oamenii din camera întunecată vad prin ea, arată ca o fereastră transparenta. Acest lucru permite unei persoane din camera întunecată sa vada in cameră luminoasă pe ascuns. Programul de televiziune Big Brother utilizeaza excesiv oglinda doua cai pentru a permite cameramanilor din holurile intunecate sa foloseasca camerele mobile pentru a filma concurentii fara sa fie vazuti. Oglinda doua cai este folosita si de politie in camerele de interogatoriu sau pentru recunoasterea suspectilor de catre victime fara ca acestea sa fie vazute.

Cu soarele ca sursă de lumină, o oglinda poate fi folosita si pentru a semnaliza. Semnalul poate fi utilizat pe distanţe lungi, eventual până la 60 de kilometri pe o zi senina. Această tehnică a fost folosită de numeroase triburi şi militari pentru a transmite informaţii între avanposturi îndepărtate. Oglinzile pot fi de asemenea utilizate pentru salvare, în special pentru a atrage atenţia  elicopterelor de căutare şi salvare. Oglinzile speciale de semnalizare sunt disponibile şi sunt adesea incluse în kituri de supravieţuire militare.

Va urma: „Superstitii”

Spune-ti parerea

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: