Zilele trecute am fost in vizita la matusa si am mancat ceva extrem de gustos: conopida cu orez la cuptor. A descoperit reteta pornind de la ideea „sarmale de post”: deci orez + varza (un fel de conopida). Nu am cuvinte ce mult mi-a placut, foarte surprinzator tinand cont ca mie nu imi place orezul, conopida nici atat…
Ingrediente:
- Orez aprox. 400 g
- Conopida aprox. 1 kg
- Ardei capia 2 buc
- Ceapa 2 buc (eventual 1 rosie si una alba)
Orezul si conopida (desfacuta in buchetele) se fierb separat cu sare. Calim cepa taiata cubulete in cateva linguri bune de ulei; cand e aproape gata adaugam si ardeiul capia taiat cubulete mai maricele si mai lasam la prajit cateva minute.
Cand toate sunt gata (orezul e fiert si scurs de surplusul de apa, conopida fiarta si scursa) amestecam orezul cu ceapa si ardeiul calite (cu tot cu uleiul lor). Ungem o tava cu putin ulei si punem in ea conopida, apoi asezam peste orezul amestecat cu ceapa si ardei. Dam la cuptor pentru urmatoarele 40 de minute. Am uitat de sare 🙂 Potriviti de sare inainte de a pune in tava.
Pofta buna!
copyright© 2011, https://1kiwigirl.wordpress.com . All rights reserved.
Mmmm bunaa 🙂 e foarte gustoasa!